Video's - Foto's - Quotes - Links

23. aug, 2021

Dit jaar keerden Ruben Poncia en Adry del Rocio terug en hebben zij op de schutting voor de voormalige V&D onder de nog aanwezige lange 3D-tekening van Leon Keer uit 2018, het jaar dat hij werd uitgeroepen tot de beste street artist van de Benelux, 2 nieuwe 3D tekeningen gemaakt. Ruben en Adry hebben vorig jaar de 3D schilderingen op de bouwwand in de Spoorstraat gemaakt.

23. aug, 2021

In the evening of 6 July 2021, Dutch investigative journalist and crime reporter Peter R. de Vries was shot in the head after leaving the television studio of RTL Boulevard in Amsterdam where he had appeared as a guest. Several bullets were fired at him in the Lange Leidsedwarsstraat, near the Leidseplein, while he was walking to his car. He was taken to the VU University Medical Center in critical condition. The hospital became heavily secured by police that same evening. De Vries died from his injuries on 15 July 2021.

23. aug, 2021

Elizabeth Taylor was one of the greatest gay icons of the 20th century.(1932-2011)
This exhibition at the GO Gallery and the Kimpton de Witt Hotel features more than 40 stories in the form of paintings, drawings, objects and photographs about one of the most important actresses of the 20th century.

23. aug, 2021

Wanneer je om de Grote Kerk in Alkmaar wandelt, of deze binnenstapt, valt één ding direct op: het formaat van dit enorme bouwwerk. Met een lengte van tachtig meter en een gewelf op dertig meter hoogte is de Grote Kerk het grootste gebouw in de omgeving. Maar waarom is dit gebouw eigenlijk zo enorm? Dat is de vraag die kunstenaar Thomas Trum (1989) al vanaf zijn eerste bezoek aan de Grote Kerk bezighoudt en centraal staat in het werk dat hij voor de eerste editie van het programma Nieuw Licht. Kunst in de Grote Kerk Alkmaar ontwikkelt. Trum maakt speciaal voor de kerk een serie monochrome doeken van uitzonderlijke formaten, hiermee bevraagt Trum de schaal van de kerk maar ook dat van zijn eigen werk. Waarom is iets zo groot als het is? Wat gebeurt er als iets wordt verkleind of juist vergroot? En hoe ervaren we de enorme ruimte van de kerk als we er werken in plaatsen die deze proporties proberen te evenaren?
De kerk vormt al eeuwenlang een inspiratie voor kunstenaars. Zo schilderde Pieter Saenredam halverwege de zeventiende eeuw het interieur van de Grote Kerk in Alkmaar. Het door Saenredam gekozen perspectief benadrukt het bijzondere lijnenspel in de architectuur van de kerk. Het is dit lijnenspel, dat ook anno 2021 kunstenaar Thomas Trum inspireert. Trum probeert het ritme van de architectuur, gevormd door de gewelven, bogen en pilaren van de kerk, te vangen in zijn nieuwe serie werken waarbij de lijnen, net als in het werk van Saenredam, als vanzelf in het verdwijnpunt samenkomen.

23. aug, 2021

Immense abstracte sierduiven en bonte fruitduiven wisselen elkaar af in een dans van vorm en kleur. In haar nieuwe serie tekeningen toont beeldend kunstenaar Roos Holleman (Tilburg, 1989) de veelzijdige schoonheid van de duif. Het larger than life formaat van de tekeningen laat je volledig opgaan in de details van deze vogels. Het zachte pastelkrijt benadrukt de tactiele stoffelijkheid van hun veerdracht. De zwevende compositie, zonder omgevingsruis, roept de vraag op of de vogels levend of dood zijn.

De duif is een toonbeeld van de vaak ingewikkelde relatie tussen mens en dier. Met de keuze van het formaat, het materiaal en het perspectief benadrukt Holleman de menselijke drang om de natuur te willen bestuderen, bezitten, en als het kan zelfs naar onze hand te zetten. Dressed for Paradise bevraagt onze fascinatie met schoonheid van de natuur en daarmee onze eigen inmenging in haar verloop. Raken mens en dier steeds verder van elkaar verwijderd? Of zijn wij nog altijd verbonden door dezelfde materie? Het paradijs is niet enkel een exotisch en glamoureus oord maar ook een symbolische plek van gezamenlijke oorsprong en terugkeer. Een weelderige tuin waarin mens en dier nader tot elkaar staan.