Video's - Foto's - Quotes - Links

25. okt, 2019

Papier en karton zijn relatief eenvoudige en naar verhouding goedkope materialen. In combinatie met traditionele en moderne technieken en de inspiratie van de kunstenaar ontvouwt het papier zich in oneindige mogelijkheden. Te zien in Museum CODA in Apeldoorn.

21. okt, 2019

Geen kunstenaarsfamilie heeft een belangrijker rol gespeeld in de Nederlandse kunst dan het geslacht Toorop/Fernhout. De oeuvres van Jan Toorop, Charley Toorop, Edgar Fernhout, John Fernhout en Rik Fernhout omspannen samen meer dan een eeuw. Een uniek gegeven in de Nederlandse kunstgeschiedenis. Te zien in Stedelijk Museum Alkmaar.

21. okt, 2019

Joana Vasconcellos staat bekend om haar scherpe gevoel voor verhoudingen, meesterlijk gebruik van kleur en bijzondere materiaalkeuze. Direct en ironisch stelt zij tegenstellingen aan de kaak. Ze vormt alledaagse gebruiksvoorwerpen om tot verrassende metaforen, zoals, te zien in bovenstaande foto, een paar reusachtige naaldhakken samengesteld uit roestvrijstalen pannen, een sofa bekleed met aspirine-strips, een hart van rood plastic bestek, een verlovingsring van whiskyglazen en autovelgen een een zes meter hoge kroonluchter gemaakt van 14.000 tampons. Te zien in Kunsthal Rotterdam.

9. sep, 2019

Back to the 80s in Luik-Guillemins, Belgium. Set in the beautiful international train station of Liege-Guillemins, designed by Santiago Calatrava