Video's - Foto's - Quotes - Links

19. mrt, 2020

Modeltreinen waren in het begin slechts bedoeld als speelgoed. Ze waren van blik met een opwindmotor en reden later pas later op elektriciteit. Het museum heeft een flinke collectie van die oude treinen. In de loop der jaren werden de treinen steeds meer een exacte kopie van de werkelijkheid. Ze waren zo mooi dat ze een verzamelobject werden, leidend tot vele collecties. Het museum bezit een aantal van die verzamelingen, o.a. van Appie Baantjer en Piet Scheltema, met verschillende thema's, in verschillende schalen en tijdperken.

16. mrt, 2020
16. mrt, 2020

De Nederlandse Popmuziekgeschiedenis vanaf de jaren 50 tot heden, van Armand tot ZZ en de Maskers, van Indorock tot de Golden Earring en van Jazz tot Rock & Roll, in de vorm van popmemorabilia, beeld, geluid en info.

10. mrt, 2020

Sanne Sannes (1937-1967) is bekend om zijn erotische fotoportretten. Uitsluitend vrouwen zijn daarbij het onderwerp; hij is geobsedeerd door hun erotische kracht. Vanaf 1965 monteert hij zijn foto's ook tot films. Het resultaat was het 18-minuten durende ''Dirty Girl''.

10. mrt, 2020

The exhibition presents intriguing and challenging fashion related photography projects created by a new generation of visual artists. They all work with fashion, but most of them are not straightforward fashion photographers. For them, fashion and style are primarily tools to construct or question identities, to empower people and to play with cultures, gender, race and ages.