Musings & Other Nonsens

31. dec, 2021

Luik is zo zoetjes aan een van mijn favoriete steden in België geworden. Na de hoofdstad zelf en Chaudfontaine, heb ik vorige week een bezoek gebracht aan het bedevaartsoord Banneux. En nee, ik ben niet plotseling gelovig geworden, dit soort plekken vind ik nu eenmaal fascinerend. Banneux is een klein plaatsje in de Belgische Ardennen ten zuidoosten van Luik. In 1933 verscheen de Maagd Maria aan het 11-jarige meisje Mariëtte Beco, en toonde haar een heilzame bron, die voorbestemd is voor “voor alle naties, voor de zieken”. Klinkt bekend…
Ik heb ooit een bezoek gebracht aan Lourdes, en dit komt natuurlijk op hetzelfde neer. Bij de “heilige bron” heb ik met verbazing zitten kijken naar de mensen die op hun knieën zaten te bidden en hun handen in het “heilzame water” staken in hoop op genezing. En net zoals in Lourdes is het mogelijk om water uit de bron mee naar huis te nemen. Maar als het werkt voor hun, wie ben ik om daar een oordeel over te vellen? Tevens is zo’n bedevaartsoord natuurlijk ook gewoon een business, met hotels, restaurants en winkels vol met religieuze kitsch.

21. jan, 2020

Britain's high streets are becoming more and more bland. The same chain stores dominate shopping parades across the country. Thankfully there's Camden Town in London, with shops that don't fit the mould.

17. dec, 2019

Hyde Park beautifully transformed with winter magic, with all sorts of attractions.

10. nov, 2019

The Kung Fu Corner is set up every Sunday from 2.30pm to 4.30pm at the Sculpture Walk of Kowloon Park. Free demonstration of lion/dragon dance and different disciplines of martial arts are staged.